Rubriky
Sport Zprávy

Střelecký koncert před domácím publikem

V rámci 6. kola západní skupiny čekal na Děčín nepříjemný soupeř z Vrchlabí, který začal duel na děčínském ledě zostra a po necelých čtyřech minutách vedl o dvě branky. Medvědi zareagovali nejlépe, jak mohli a bleskově vyrovnali. Ve druhé části navíc dokonali obrat a před domácím publikem předvedli střelecký koncert. Čtyřmi body táhl Děčín navrátivší Jan Smola, dvakrát se trefil Tomáš Nezbeda a David Tůma.

Skóre utkání se měnilo už po 84 sekundách, děčínská obrana nechala mezi kruhy volného Lukáše Kastnera, který obdržel přihrávku zpoza branky a poslal puk za záda gólmana – 0:1. O dvě minuty později se hosté radovali podruhé, když se ze stejného místa trefil Ondřej Chrtek – 0:2. Medvědi zareagovali nejlépe, jak mohli a po chvilce vyrovnali. Nejdříve snížil při přesilovce David Tůma, jehož rána ze středu vymetla horní roh brány – 1:2. O pár sekund později oslavil návrat do děčínského dresu Jan Smola, jenž doklepl do klece střelu Petra Przybyly – 2:2.

Hned v úvodu druhé části zahrozil ve svém oslabení Pavel Písařík, ale jeho svižný pokus šel těsně mimo. V čase 25:25 došlo k obratu ve skóre, po krásné přesilovkové přihrávce Tomáše Faigla se střelou z první prosadil Pavel Písařík – 3:2. V polovině utkání bylo na děčínské střídačce ještě veseleji, Tomáš Nezbeda s Janem Smolou ujeli ve vlastním oslabení, vymíchali brankáře a druhý jmenovaný si připsal druhý gól v zápase – 4:2. Ve 35. minutě šikovně tečoval kotouč Martin Jursa, nicméně Jakub Červinka vytáhl levý beton a zakročil. V poslední minutě se skvěle přesunul Lukáš Lavinger a zamezil Vrchlabí ve skórování.

Grizzly neponechali v poslední třetině nic náhodě a pokračovali ve vysokém tempu. Ve 47. minutě odskočili o tři branky, když se z dorážky prosadil Tomáš Nezbeda – 5:2. O čtyři minuty později začínal být z duelu debakl, Jan Smola zabojoval v rohu o puk, namířil si to k bráně a naservíroval gól na zlatém podnose pro Tomáš Nezbedu, jenž se podruhé v zápase nemýlil – 6:2. Povedený večer Medvědů zakončil další dvougólový střelec David Tůma, který tečoval nahození Pavla Písaříka a dal výsledku konečnou podobu – 7:2.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 7:2 (2:2, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. D. Tůma (Faigl, Písařík), 6. Smola (Nezbeda, Przybyla), 26. Písařík (Faigl, Brož), 30. Smola (Nezbeda), 47. Nezbeda (Smola, Kotyza), 51. Nezbeda (Smola), 57. D. Tůma (Písařík, Faigl) – 2. Kastner (Tatar, Poul), 4. Chrtek (D. Chalupa)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Brož (A), Meisel, Kotyza, Hercík, Werner, Nowák – D. Tůma (A), Písařík, Faigl (C) – Smola, Nezbeda, Jursa – Przybyla, J. Tůma, P. Hruška – Dej, M. Hruška, Chovanec

Sestava HC Stadion Vrchlabí:
Červinka (J. Tichý) – J. Kynčl, Hladík, Fiala, Gurjevskij, Kerekanič, Srnský, T. Kynčl – Krsek, Chrtek (C), D. Chalupa – Tatar, Kastner, Poul – Moník, Bláha (A), Š. Turek – Šlaicher, Kozák, Mach

Ohlas trenéra Michala Trávníčka:
„Myslím si, že ve čtvrté minutě zápasu nám na stadionu věřil málokdo. Velký kredit klukům, že i po nevydařeném vstupu do utkání dokázali předvést takový výkon, plný bojovnosti, pohybu a nasazení, který vedl ke skvělému obratu, a nakonec sedmi brankám v soupeřově síti.“

Zdroj: HC Děčín