Rubriky
Zprávy

Město začíná testovat měření rychlosti v Bynově

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců: to je hlavní cíl úsekového měření rychlosti v Bynově na silnici I/13. Od října začíná zkušební provoz, kdy ještě řidiči za překročení povolené rychlosti nebudou dostávat pokuty. „Ostré“ měření začne pravděpodobně v listopadu, a bude probíhat 24 hodin denně.

„V této lokalitě se nacházejí supermarkety, školské zařízení a je zde tedy zvýšený pohyb chodců. Dodržování povolené rychlosti je v této části města nezbytné z bezpečnostních důvodů,“ popisuje náměstek primátora Ondřej Smíšek (Náš Děčín). Právě na této komunikaci navíc město očekává výrazně zvýšený provoz ve chvíli, kdy začne oprava mostu v Mojžíři – a právě tudy povede objízdná trasa.

V Bynově budou dva měřící body. Jeden u výjezdu od Tesca, druhý pak na křižovatce Teplické a Široké ulice. Oba body budou měřit rychlost obousměrně a samostatně. Pokud kolem nich projede řidič nepovolenou rychlostí, dostane pokutu z každého měřeného úseku.

„Zvolili jsme takovou techniku a systém, který je vhodný právě pro tuto lokalitu,“ dodává Ondřej Smíšek s tím, že směrem od Jílového řidiče na jejich rychlost včas upozorní i orientační světelné měřidlo.

Během října bude město celý systém interně testovat. Data z měřících bodů se budou přenášet městské policii, následně dojde ke ztotožnění registrační značky a řidiče. Agendu si poté převezme magistrát, který bude – jakmile začne ostré měření – rozesílat dopisy s výzvou k uhrazení pokuty.

Zdroj: Magistrát města Děčín