Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi vezou bod z Benátek

Po dvou domácích zápasech čekal Grizzly výjezd do Benátek, kde se představili v rámci 7. kola. První dvě třetiny byly z jejich pohledu jako den a noc. Úvodní dvacetiminutovka byla v režii Děčína, v té druhé však hosté otočili vývoj zápasu na svou stranu. Medvědům se povedlo vyrovnat a duel dospěl do prodloužení a následných nájezdů. V nich rozhodl ve 13. sérii benátský Pejchal a svěřenci trenérů Michala Trávníčka a Michala Oliveriuse si na zpáteční cestu přibalili bod. Premiérového gólu v seniorském hokeji se dočkal útočník Daniel Dej.

Na úvodní branku zápasu si diváci počkali do 5. minuty, kdy nahození Vladimíra Brože od modré skvěle tečoval David Tůma a otevřel skóre – 0:1. Odpovědět mohl v osmé minutě Pavel Mrňa, ale jeho střela mířila jen do tyče. Medvědi navýšili své vedení v čase 13:52, Daniel Dej se dostal do brejku, napodruhé se mu povedlo přes obránce vystřelit a kotouč napnul síť za gólmanem – 0:2. O pár chvil později podržel Děčín fantastickým zákrokem lapačkou Lukáš Lavinger, když chytil jasný gól. V posledních sekundách první třetiny zahrozil benátský Jiří Hozák, nicméně na děčínského strážce svatyně si z těsné blízkosti nepřišel.

Ve 29. minutě se opět blýskl děčínský gólman, když se výborně přesunul a zlikvidoval pokus Jana Hamršmída. V polovině zápasu se benátští hokejisté dočkali své první trefy. Dominik Zumr ujel všem a bekhendovým zakončením překonal brankáře – 1:2. Ve 34. minutě přidali domácí další gól, Lukáš Vacín tečoval střelu Davida Havelky od modré a vyrovnal – 2:2. Ve 37. minutě navíc přišel obrat ve skóre. Richard Pětník zabojoval o puk, následně našel na druhé straně volného Milana Antoše a ten propálil Lavingera – 3:2. V závěru hráli Grizzly přesilovku, ve které dvakrát nebezpečně zahrozil David Tůma, ovšem Brázdil podržel svůj tým.

Medvědům se podařilo srovnat v čase 48:50, přečíslení čtyři na dva zakončoval Vladimír Brož sice do betonu Brázdila, nicméně puk si následně do vlastní sítě srazil domácí obránce – 3:3. Nerozhodný stav mohl v 57. minutě rozseknout Jankovský, jehož dorážka prolítla jen těsně kolem tyčky. Na přelomu předposlední a poslední minuty byl před benátským gólmanem velký závar a Děčín mohl rozhodnout, ovšem všechny příležitosti Brázdil pochytal. A to znamenalo, že vyrovnaný duel nabídl prodloužení.

V něm na úvod zahrozil v samostatném úniku Pavel Mrňa, ovšem Lavinger jeho střelu vytáhl ramenem. V závěru dostali domácí možnost přesilovky a největší šanci v ní měl v poslední sekundě volný Šafránek, který mohl rozhodnout, jenomže Lukáš Lavinger zasáhl famózně betonem. Vítěze zápasu tedy určily nájezdy, které ve 13. sérii rozsekl Tadeáš Pejchal – 4:3.

Branky a nahrávky: 30. Zumr (Šafránek, Jankovský), 34. Vacín (Havelka, Pětník), 37. Antoš (Pětník, Vacín), rozh. náj. Pejchal – 5. D. Tůma (Brož, Faigl), 14. Dej (Nowák), 49. Brož

Sestava HC Benátky nad Jizerou: Brázdil (Hofman) – Antoš, L. Chalupa, Hrouda, Klodner, M. Němeček, Havelka, Pejchal – Zumr, Šafránek, Jankovský – Mrňa, Havlas, Hozák – Pětník, Hamršmíd, Vacín – Dvořák

Sestava HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož (A), Meisel, Kotyza, Hercík, Werner, Nowák – D. Tůma (A), Písařík, Faigl (C) – Smola, Nezbeda, Jursa – Przybyla, J. Tůma, P. Hruška – Dej, M. Hruška, Chovanec

Zdroj: HC Děčín