Rubriky
Sport Zprávy

Hattrick Davida Tůmy zajistil Medvědům prodloužení, v něm však uspěla Kadaň

V regionálním souboji proti Kadani museli Medvědi dotahovat dvougólové manko, které se jim díky hattricku Davida Tůmy povedlo smazat. Duel nakonec dospěl do prodloužení, kde po polovině odehrané doby rozhodl o výhře kadaňský Lukáš Klíma. Grizzly tak z domácího představení uzmuli jeden bod a prohráli potřetí v řadě.

V úvodu utkání zahrozil Pavel Písařík, jehož rána skončila na tyčce. V sedmé minutě si šikovně sjel na střed Lukáš Meisel, ale jeho pokus se těsně nevešel do brány. Horní konstrukce kadaňské klece cinkla i v polovině první třetiny po bombě Tomáše Nezbedy. A do třetice byla v hlavní roli tyčka, tentokrát však z hole hostujícího střelce. V 15. minutě se do nebezpečné blízkosti brankáře dostal Ondřej Filip, ovšem Lukáš Lavinger si s jeho možností poradil. Skóre zápasu otevřeli v 17. minutě hosté z protiútoku, přečíslení dva na jednoho zakončil gólem Lukáš Hrdlička – 0:1.

Domácí vstoupili do druhého dějství přesilovkou a velkou šanci v ní měl Pavel Písařík, který střílel z první, jenže Dominik Gerstner zasáhl betonem. V další obrovské příležitosti byl i Martin Jursa, ale puk do odkryté brány nedostal. V polovině utkání jeli dva na jednoho hráči Děčína, nicméně rána Pavla Písaříka šla jen do masky gólmana. Nicméně hned potom připravil ten samý útočník střeleckou pozici pro Davida Tůmu a ten bombou z první vyrovnal – 1:1. Odpověď Kadaně přišla hned po konci početní výhody ve 34. minutě, kdy potrestal špatnou rozehrávku přesnou dělovkou k tyči Lukáš Klíma – 1:2. Po vstřelené brance navíc dostali Kadaňští možnost dvouminutové přesilovky 5 na 3, jenomže všechny jejich šance pochytal skvělý Lavinger. V čase 36:46 bylo nařízeno trestné střílení za faul na Davida Tůmu, avšak střelu faulovaného vychytal Gerstner. V poslední minutě se hostům povedlo zdvojnásobit vedení, autorem trefy byl Vladislav Vrtek, jenž si počkal u tyče a poslal puk za záda brankáře – 1:3.

Důležité snížení Děčína nastalo ve 48. minutě, kdy se parádní střelou z levého kruhu prosadil podruhé v zápase David Tůma – 2:3. A v čase 52:43 se Medvědi radovali z vyrovnání, které zařídil v pádu přesným švihem David Tůma a završil tak hattrick – 3:3. K další změně stavu už do konce základní hrací doby nedošlo, takže se šlo do prodloužení.

V něm hosté ustáli tlak Děčína a pak po odehrání poloviny času rozhodli o své výhře. Lukáš Klíma si sjel až před brankáře, kterého překonal a zajistil pro svůj tým bonusový bod – 3:4.

HC Děčín – HC Kadaň 3:4p (0:1, 1:2, 2:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 31. D. Tůma (Písařík, Kotyza), 48. D. Tůma (Werner, Písařík), 53. D. Tůma (Písařík) – 17. Hrdlička (Konášek, Václav Cestr), 34. L. Klíma, 40. Vrtek (Nekvinda), 63. L. Klíma (Václav Cestr)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Čermák) – Brož (A), Bartoň, Kotyza, Meisel, Werner, Nowák, Hercík – J. Tůma, Nezbeda, Faigl (C) – D. Tůma (A), Písařík, Jursa – Dej, Przybyla, P. Hruška – M. Hruška

Sestava HC Kadaň:
Gerstner (Vavřena) – Václav Cestr (C), Rykl, Novák, Filip, Petrásek, Týr – Nekvinda, L. Klíma, Vrtek (A) – Príhoda, Kulich, Neuman – Šmejc (A), Vostiňák, Šilar – L. Novotný, Konášek, Hrdlička

Ohlas trenéra Michala Trávníčka:
„Po utkáních s týmy ze špičky tabulky nás čekal zápas proti mužstvu z opačného konce, který jsme bohužel nezvládli. Po vyrovnávací brance na 1:1 už jsme si měli domácí utkání pohlídat. Svojí nedisciplinovaností jsme soupeři dovolili dostat se zpátky do hry a získat dvougólové vedení. Ve třetí třetině se nám zlepšeným výkonem podařilo skóre srovnat. Jeden bod z domácího utkání s takovýmto soupeřem je málo, nezbývá nám než na něj rychle zapomenout a připravit se na další, které nás čeká hned tuto středu.“

Zdroj: HC Děčín