Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Děčínská zoo se promění ve strašidelnou! Přijďte se bát do zoo

Jste mistři ve dlabání halloweenských dýní a rádi se bojíte? Pak rozhodně nesmíte v sobotu 2. listopadu 2024 chybět v děčínské zoo. Ta se totiž opět promění ve strašidelnou a nabídne návštěvníkům velmi zajímavý program rozdělený do 2 hlavních částí – dlabání dýní a strašidelná stezka odvahy. Halloweenské odpoledne začne v 15.00 hodin dlabáním dýní a bude se soutěžit o tu NEJ. Dýně nabídne zoo zdarma, ale budou v omezeném množství. Kdo se bude chtít zapojit do soutěže, bude muset dýni zvládnout vyřezat do 16.15 hodin, poté začne losování vítězů.

Kromě štěstí v losování ale zoo odmění i dýni, která se bude nejvíce líbit odborné porotě. K halloweenskému tvoření bude hrát hudební skupina U-Style. Strašidelnou stezku odvahy otevře zoo v 16.30 hodin. Startovat bude u Ptačího domu a povede horní části zoologické zahrady. „Stezka odvahy je inspirovaná americkým halloweenem, takže o zážitky, zvukové a pohybové efekty a dekorace nebude nouze,“ prozradila mluvčí děčínské zoo Alena Houšková.

Posledního soutěžícího pustí zoo na stezku v 18.00 hodin. Kdo zvládne stezku projít, toho v cíli čeká odměna. „Na stezku doporučujeme se vydat v pevné obuvi a mít s sebou například lampion nebo baterku, kterou si budou děti svítit pod nohy a nebudou s ní svítit do expozic na zvířata,“ doplnila mluvčí. Halloweenský podvečer v zoo doplní i malování na obličej, kouzlení s kartonem v dílničce společnosti DS Smith, dýňové skládačky a bludiště s Chemotexem.

 

Upozornění:

  • V souvislosti s přípravami strašidelné stezky odvahy upozorňuje zoo, že dojde k uzavření části areálu již v pátek 1. listopadu. Omezení se bude týkat cesty od koček rybářských po Expozici Českosaského Švýcarska.
  • Zoo má k dispozici pouze omezený počet dýní (cca 100 ks), doporučuje proto, aby si lidé donesli pro jistotu vlastní. Stejně tak i nástroje vhodné k dlabání a vyřezávání.
  • V areálu zoo bude zajištěn prodej lampionů a drobných svítících halloweenských rekvizit.
  • Platí zákaz přinášení lampionů na klasické svíčky.
  • Vzhledem k vysoké návštěvnosti této akce a omezené kapacitě parkoviště doporučuje zoo buď přijít pěšky, nebo zaparkovat v centru města.
  • Občerstvení U dvou opiček bude v provozu.

 

Harmonogram akce:

15.00 – 16.10 h      dlabání dýní
16.15 h                   vyhlášení NEJ dýně
16.30 – 18.00 h      strašidelná stezka s úkoly

Alena Houšková
Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, příspěvková organizace