Rubriky
Sport Zprávy

Během pěti dnů dorazí do Děčína oba jihočeské celky

Během pěti dnů dorazí do Děčína oba jihočeské celky. Po Jindřichově Hradci se mohou děčínští fanoušci těšit ve středu na písecké Sršně, kteří ukazují, že jejich žihadla jsou opět připravena bodat.

BK ARMEX ENERGY Děčín vs Sršni Photomate Písek

Písek byl v loňské sezóně Kooperativa NBL sice nováčkem, ale vůbec si tak nepočínal a v úvodu ročníku vyrážel svým útočným basketbalem všem dech. Dvakrát porazil Pardubice, doma skolil i mistrovskou Opavu, získal skalp Ostravy a Olomouce a vyhrál také v Brně. S blížícím se závěrem základní části ale Písku došel dech, soupeři si na něj už zvykli a nakonec obsadil s 8 výhrami a 14 prohrami 10. příčku, což znamenalo účast ve skupině A2. Zde si Sršni ještě o jednu příčku pohoršili, a tak zůstali mimo předkolo play-off, na druhou stranu byli bezpečně zachráněni.

Trenér Jan Čech tedy dokázal tým udržet a před novou sezónou jej vhodně doplnil o tři zajímavá česká jména. Z Pardubic přišel rozehrávač Matěj Burda, z Ústí se pak na jih přesunuli Jan Karlovský a Johan Haiblík. Když se k nim přičte i Kevin Týml, jenž přestoupil z Ostravy už v průběhu loňského roku, ale nešťastná zlomenina ruky ho vyřadila z většiny sezóny, rotace Písku se rozhodně zkvalitnila. A projevuje se to také na palubovkách.

V prvním kole Sršni doma ubodali Brno, kdy po špatném začátku získali rychle dvouciferný náskok a nakonec vyhráli jasně 95:74 (nejlepší střelci Písku: Týml 19, Sýkora 15, Karlovský 14). Ve druhém utkání zajížděli Písečtí do Ostravy, kde se příliš nebránilo a hosté zde poprvé zvítězili po třech loňských nezdarech 88:97 (nejlepší střelci Písku: M. Svoboda 24, Karlovský 22, Týml 15). V neděli 29. 9. hostil Písek tým USK Praha a díky povedené koncovce zvítězil 99:89 (nejlepší střelci Písku: Šlechta 21, Burda 18, Haiblík 16).

Sršni se zatím mohou spolehnout na bodové přísuny od Martina Svobody, který má po třech zápasech průměr 17,3 bodu, Karlovský dává 16,7 a Ślechta 13,7 bodu. Dvojciferným střelcem je ještě Týml s průměrem 12,7 bodu. Nutno je ale dávat pozor také na V. Sýkoru, Burdu, Borovka i Haiblíka.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX ENERGY Děčín: „Písek je tým, který hraje rychle a nátlakově po celém hřišti. Začátek sezóny je zastihl ve výborně formě, kterou podtrhuje bilance tří výher v řadě. Potřebujeme hrát koncentrovaně celý zápas, protože písečtí hráči dokáži potrestat jakoukoliv chybu.“
Petr Macháč, pivot ARMEX ENERGY Děčín: „Ve středu nás čeká domácí zápas se zatím neporaženým Pískem. Jestliže chceme vyhrát, budeme muset pokrýt střelce z perimetru, zastavit rychlý protiútok a nedovolit soupeřovi útočně doskakovat. Věřím, že pokud odehrajeme takto čtyřicet minut koncentrovaného výkonu, připíšeme pro náš tým čtvrtou výhru v řadě.“

Odkaz na live statistiky ZDE.
Odkaz na stream video ZDE.

Zdroj: BK Děčín