Rubriky
Zprávy

Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplickou ulici od křižovatky u Ovčího můstku až po křižovatku s ulicí Zbrojnická. Plánovaná doba stavby je 400 dní.

„Cílem revitalizace je oživit tuto významnou část města. Věřím, že po dokončení bude výsledek sloužit obyvatelům našeho města dlouhá léta,“ říká náměstek primátora pro rozvoj města a IT Ondřej Smíšek (Náš Děčín). „Naším cílem také je, aby byla alespoň část revitalizace hotová dříve, než začne uzavírka mostu v Mojžíři v Ústí nad Labem. Objízdná trasa do krajského města totiž povede přes Jílové a Bynov,“ dodává s tím, že zde významně naroste doprava.

První etapa revitalizace je rozdělena na dvě části. Část A zahrnuje úsek od křižovatky u Ovčího můstku po křižovatku s Jeronýmovou ulicí, část B pak další úsek po křižovatku s ulicí Prokopa Holého.

Omezení během prací čeká jak řidiče, tak i cestující MAD. Teplická ulice bude totiž v místě prací pro veškerou dopravu kompletně uzavřena, a to od 1. října až do 15. prosince letošního roku s výjimkou pro záchranné složky a zásobování. Od 16. prosince 2024 se počítá s tím, že zde začnou opět jezdit autobusy MAD. V době uzavírky budou jezdit po Podmokelské a Pivovarské ulici. Po dobu uzavření části Teplické ulice bude pro ostatní dopravu zajištěn průjezd přes Mírové náměstí, ul. Raisova a Divišova.

Cílem první části revitalizace je provést primárně opravu komunikací a osadit nové žulové obrubníky. Chodníky přijdou na řadu později. Po dobu první etapy budou chodníky průchozí a budou omezeny pouze částečně v rámci pracovního prostoru pro osazení nových obrubníků. Celkově revitalizace Teplické ulice zahrnuje rekonstrukci komunikací a zpevněných ploch, úpravu veřejného osvětlení, datových rozvodů, výsadbu stromů a také osazení mobiliářem. Dále dojde k posunu autobusové zastávky u kostela. Současně se stavbou budou probíhat přeložky stávajících inženýrských sítí.

Vizuálně se Teplická ulice sladí s ulicí Prokopa Holého, kde revitalizace proběhla v minulých letech. Náklady na etapu D jsou odhadovány na 99 milionů korun.

Zdroj: Magistrát města Děčín