Rubriky
Sport Zprávy

Přípravný zápas proti klubu Zielona Góra

Enea Zastal Zielona Góra vs BK ARMEX Děčín
10. 09. 2024, 18:00 HOD.
Hala do koszykowi MOSiR

Zahraničním soupeřem, s nímž se Děčín utkává v přípravných zápasech pravidelně, je Zielona Góra. Zastal je klub s velkou a úspěšnou nedávnou historií a jde o jeden z nejvýraznějších polských klubů posledních let, kdy mezi lety 2012 a 2021 skončil nejhůře na 4.místě v silné polské lize, a z toho se stal pětkrát mistrem Polska. Poslední dva roky už tak úspěšné nebyly, a především vloni se pohyboval na chvostu ligové tabulky celý ročník, tým v průběhu roku trenérsky tým převzal (a pokračuje jako hlavní) Virginijus Sirvydis, jehož si mohou fanoušci pamatovat jako hráče v dresu Pardubic v sezóně 2008/09, kde se potkal se spoluhráči Ellem Sandersem nebo i Tomášem Greplem.

Hráčský kádr je proti loňskému roku změněný, zůstali pouze dva loňští polští hráči. Dosud byli oznámeni čtyři už protřelí cizinci – tři Američané (z toho však jeden s historií z NBA), jeden Litevec, a pak tři mladší Poláci a jeden zkušenější. Polská liga začíná až 3.října, Zastal dokonce až o den později proti Wloclawku, proto by mělo jít pro Poláky o jednu z prvních herních prověrek, dosud žádné výsledky nezveřejnili.

V roce 2021 se na jeho palubovce představili Válečníci v přípravě a prohráli 104:70. Vloni tam tým trenéra Grepla prohrál také poměrně jasně 112:83, kdy hráči dostali rozloženou minutáž a AJ Walton se blýskl 32 body za 20 minut.

Kooperativa NBL začíná 21.září domácím utkáním proti NH Ostrava, bližší informace o permanentkách naleznete ZDE.

Zdroj: BK Děčín