Rubriky
Sport Zprávy

Medvědům v generálce dvoubrankové vedení nestačilo a padli s Mostem

Grizzly měli generálku dobře rozehranou, když po polovině regionálního souboje vedli o dvě branky. Jenže ani to nestačilo, aby se naladili na 2. ligu výhrou. Most předvedl ve třetí třetině obrat a vyhrál i druhé měření sil v přípravě. Medvědi tak vstoupí do nového druholigové ročníku, který startuje 18. září, s bilancí jedné výhry a pěti porážek.

Jak tomu bývá v zápasech Děčína s Mostem, na první branky diváci nemuseli čekat dlouho. Ve 2. minutě se totiž při přesilovce prosadil Tomáš Nezbeda, který dorazil puk za záda Adama Kubíka – 1:0. Hned potom však hosté potrestali špatnou rozehrávku a únik dvou na brankáře proměnil Martin Berčík – 1:1. V úvodním dějství se ještě jednou měnilo skóre, a to zásluhou Davida Tůmy, jenž si sjel mezi kruhy a po přesné přihrávce prostřelil gólmana – 2:1.

Ve 26. minutě padl celkem kuriózní gól, Tomáš Nezbeda hned z bule nasměřoval kotouč přímo do děčínské sítě – 2:2. Medvědům se v následných minutách povedlo soupeři odskočit. Nejprve Pavel Písařík oslovil přesným pasem Martina Jursu, který ještě chtěl vyšperkovat akci přihrávkou na Davida Tůmu, nicméně puk si za záda svého brankáře srazil jeden z mosteckých beků – 3:2. A v čase 32:16 si vyjel z rohu na střed Tomáš Nezbeda a umístěnou střelou využil přesilovou hru – 4:2. Hosté však stačili ještě před druhou sirénou snížit, když Lukáš Kučera dostal příliš volného prostoru a neomylně zakončil – 4:3.

Do poslední třetiny měli lepší nástup Lvi, kterým se v čase 42:27 povedlo z brejku vyrovnat. Aleš Bár ukořistil kotouč v obranném pásmu a svůj únik proměnil – 4:4. Hosty gól ještě víc nakopl, ale jejich další šance skončily mimo nebo na Ondřeji Skokanovi. V čase 47:22 se však dočkali a v přesilové hře dokonali obrat. Martin Berčík využil křižného pasu a z první prostřelil gólmana – 5:4. Vyrovnat mohl ke konci zápasu Petr Przybyla, ovšem před odrytou klecí mu puk přeskočil hokejku. Děčínu nepomohlo ani následné odvolání brankáře.

HC Děčín – MOSTEČTÍ LVI 4:5 (2:1, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Nezbeda (Písařík), 14. D. (Písařík, Kotyza), 30. Jursa, 33. Nezbeda (D.) – 3. Berčík, 26. Berčík, 38. Kučera (Starý), 43. Bár (Šoustek), 48. Berčík (Jindra, Váchal)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Lavinger) – Bartoň, Kotyza, Meisel, Werner, Hercík – J. Tůma, Nezbeda, Faigl – D. Tůma, Písařík, Jursa – Černý, Przybyla, Dej – Nowák

Sestava MOSTEČTÍ LVI:
Kubík (Tuhý) – Nedrda, Havlík, Rossokha, Popela, Šoustek, Váchal – Jindra, Berčík, Buberl – Zajiček, Kučera, Kysela – Bár, Dostal, Starý – Ščislák, Linet, Yailov – Pačan

Zdroj: HC Děčín