Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Děčínská zoo vytvořila nový český rekord!

Hoďte na sebe triko s medvědem a přijďte oslavit 75. narozeniny zoo. Přesně k tomu vyzývala už od začátku letošního roku děčínská zoologická zahrada. Chtěla tak vytvořit nový český rekord a nabídnout návštěvníkům neotřelou narozeninovou párty. A povedlo se! V sobotu 31. srpna přišlo do zoo slavit více než tisíc lidí a z toho téměř polovina v tričku s medvědem.

Do České knihy rekordů a kuriozit, kterou každoročně vydává Agentura Dobrý den z Pelhřimova, tak bude zapsán nový český rekord ve znění: Nejvíce lidí v tričku s medvědem na jednom místě, s celkovým počtem 450 účastníků! „Moc děkujeme našim návštěvníkům za to, jakou s námi dokázali vytvořit medvědí tlupu a doufáme, že se jim oslava líbila,“ poděkoval ředitel zoo Roman Řehák. Zoo Děčín návštěvníkům nadělila dárek v podobě velkého plyšového maskota – dvojníka medvěda Bruna. Chlupáč z dílny Mascot L.A.B vzbudil obrovské nadšení a ihned se stal miláčkem publika.

Na oslavě nechyběl ani originální medvědí dort, slavnostní přípitek, spousta soutěží a dárečků pro nejmenší návštěvníky.

Alena Houšková
Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, příspěvková organizace