Rubriky
Sport Zprávy

V Děčíně proběhl 10. ročník hokejové školy HC Děčín

Přelom prázdninových měsíců patřil na děčínském zimním stadionu Hokejové škole HC Děčín, která napsala již své desáté pokračování. Letní kemp pro mladé hokejisty začal poslední červencovou nedělí a trval až do pátečního odpoledne (28.7. – 2.8.2024).

Jubilejní 10. ročník přilákal do Děčína 52 účastníků z různých měst. Největší zastoupení měl místní klub HC Děčín, nicméně na šestidenní kemp dorazily také děti z Ústí nad Labem, Litoměřic, Roudnice, Varnsdorfu, České Lípy či Frýdlantu. Na škole nechyběli ani hráči a hráčky z Německa.

Pro mladé hokejisty byl připraven bohatý program na ledě i mimo něj. Vše začalo nedělním slavnostním zahájením, po kterém se účastníci rozdělení podle věku do dvou skupin odebrali k úvodním tréninkům.

Na ledové ploše probíhaly každý den dvoufázové tréninky, při nichž se pracovalo na technice bruslení, zdokonalovala se práce s hokejkou a došlo i na individuální a týmové soutěže. Na své si přišli i brankáři, kteří těžili z individuálního přístupu našeho trenéra gólmanů.

Hokejová škola v Děčíně není jen o letním drilu na ledě, ale také o pestré suché přípravě. V rámci té účastníci absolvovali velmi oblíbený Spartan race, jak individuální, tak i ve tříčlenném týmu. Nevšední zážitky přinesly archery, nechyběly turnaje v kolektivních sportech, jako jsou fotbal, florbal nebo vybíjená, děti si rovněž užily návštěvu aquaparku a večerní opékání buřtů.

Letošní ročník hokejovky vyvrcholil už v pátek, k čemuž byl přizpůsoben poobědový program. Ve VIP salónku zimního stadionu došlo při polední pauze k předání cen a ocenění. Všichni účastníci obdrželi certifikát o úspěšném absolvování Hokejové školy HC Děčín, pamětní medaili a dárkové předměty značky Bauer – gumový náramek, klíčenku a hokejovou láhev. Nechyběly diplomy za jednotlivé disciplíny, čokoládové odměny a sladká tečka v podobě dortu.

Na závěr bychom rádi poděkovali všem účastníkům a jejich rodičům. Velké díky patří také našim trenérům, vedoucím a pomocníkům a v neposlední řadě moc děkujeme partnerům 10. ročníku Hokejové školy HC Děčín – Bauer, Bohušovická mlékárna, a.s., HeFi Pekařství, POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s. a SILISAN, spol. s r.o.

Zdroj: HC Děčín