Rubriky
Sport Zprávy

První test Děčína skončil porážkou

K úvodnímu přípravnému utkání se děčínští hokejisté vydali na led regionálního soupeře z Kadaně. Vstup do zápasové přípravy se však Medvědům nepovedl. Na první dvě branky soupeře ještě sice stačili odpovědět, ovšem na další už ne, takže první prověrka Děčína skončila porážkou 3:6.

V úvodní třetině byli diváci svědky dvou branek. Tu první vsítil po necelých pěti odehraných minutách ze skrumáže před gólmanem Jakub Neuman – 1:0. Medvědům se povedlo vyrovnat v čase 13:30, kdy parádní souhru zakončoval Pavel Písařík – 1:1. Nerozhodný stav vydržel až do konce prvního dějství i proto, že Ondřej Skokan zneškodnil z bezprostřední blízkosti velkou šanci domácích.

První minuty prostřední periody patřily gólovým akcím. Nejprve využil početní výhodu Ondřej Príhoda, který bombou po přesné křižné přihrávce nedal šanci Skokanovi se včas přemístit – 2:1. Hned po následném vhazování vyrovnal Tomáš Nezbeda, jenž uklidil zpětnou přihrávku Vladimíra Brože – 2:2. V čase 23:34 se z vedení opět radovali Kadaňští, a to díky druhé brance Jakuba Neumana – 3:2. Téměř v polovině zápasu proměnil trestné střílení Jan Nekvinda a zdvojnásobil náskok – 4:2. Odpovědět mohl děčínský Adam Bartoň, ale zblízka trefil jen horní tyč.

Když v čase 44:54 potrestal špatnou rozehrávku Děčína ve svém oslabení Jaroslav Kulich, rozdíl ve skóre se navýšil už na tři góly – 5:2. Naději vykřesal při přesilovce přesnou ranou z hranice kruhu David Černý – 5:3. Na svého spoluhráče mohl navázat Martin Jursa, ovšem i jeho pokus skončil na tyči. Závěrečné šance Medvědů vyrovnání nepřinesly, a naopak v poslední minutě podtrhl vítězství domácích zásahem do prázdné brány Petr Macháček – 6:3.

SK Kadaň – HC Děčín 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Neuman (Macháček, Šilar), 23. Prihoda (Filip, Neuman), 24. Neuman (Macháček, Prihoda), 30. Nekvinda (TS), 45. Kulich, 60. Macháček – 14. Písařík (Nezbeda, Faigl), 23. Nezbeda (Brož, Faigl), 47. Černý (Meiser, Tůma)

Sestava SK Kadaň:
Gerstner (Král) – Cestr Vá., Cestr Vo., Novák D., Filip, Týr, Psár – Vrtek, Kulich, Nekvinda, Šmejc, Šilar, Hrdlička, Príhoda, Macháček, Neuman, Novotný

Sestava HC Děčín:
Skokan (Čermák) – Brož, Bartoň, Kotyza, Meisel, Werner, Hercík – Písařík, Nezbeda, Faigl – Černý, J. Tůma, Jursa – Nowák, Hruška, Chovanec

Zdroj: HC Děčín