Rubriky
Zprávy

Zoo Děčín se na konci prázdnin pokusí o „medvědí rekord“

Děčínská zoologická zahrada letos oslaví 75. narozeniny a na měsíc srpen chystá velkolepou oslavu – pokusí se vytvořit nový český rekord!

„Inspirací k rekordu a hlavní hvězdou oslav bude medvěd kamčatský Bruno. K narozeninám si nadělíme jeho dvojníka v podobě velkého plyšového maskota. A ve spolupráci s Agenturou Dobrý den z Pelhřimova, která eviduje české rekordy a kuriozity, se pokusíme vytvořit nový český rekord. Rádi bychom v sobotu 31. srpna vyzvali všechny naše příznivce a milovníky medvěda Bruna, aby k nám přišli v jakémkoliv tričku s medvědem,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková.

A jak by takové tričko mělo vypadat?
Ať už budete mít medvědí potisk, kresbu, nášivku nebo fotografii, je důležité, aby byl medvěd pěkně vidět. Jako triko se bude počítat jakýkoliv svršek, tedy i mikina, svetr, vesta, bunda nebo dětské bodýčko. Je to zároveň skvělá příležitost, jak využít naše trička s medvědem turistou, která najdete v infocentru pod knihovnou, na nádraží, na pokladně zoo nebo na našem eshopu na https://www.idecin.shop/p/tricko-s-medvedem/.

Součástí oslav bude bohatý program, při kterém zoo představí maskota, nebude chybět hudba, soutěže, ale třeba i dílna, kde bude možné si triko s medvědem přímo vyrobit. Pro všechny, kteří na akci přijdou v triku s medvědem, bude platit speciální vstupné.

„Dospěláci jej budou mít za symbolických 75 korun, slavíme přeci 75. narozeniny. Děti, studenti a senioři pak za pouhou padesátikorunu,“ doplnila mluvčí. Bližší informace bude zoo průběžně doplňovat na svých webových stránkách www.zoodecin.cz, sledujte je také na našem webu www.decin.cz

Zdroj: idecin.cz