Rubriky
Sport Zprávy

Pokračuje i Jordan Ogundiran!

Jordan Ogundiran, jenž přišel do Děčína v průběhu uplynulého ročníku, bude ten následující součástí Děčína již od začátku!

Hbitý rozehrávač nastupuje více na pozici 2, tedy zakončující rozehrávač, anglicky shooting guard, a v průběhu ročníku byla cítit zlepšující se spolupráce jak s prvním rozehrávačem AJ Waltonem, tak s mladým Tadeášem Slowiakem. Jordan stihl zasáhnout do 30 utkání a dosahoval průměrů 13,3 bodu, 3,9 doskoku a 3,2 asistence za 22,7 minut. Byl tak třetím nejlepším střelcem Děčína jako pátý nejvytíženější minutově.

Příjmení i druhé křestní jméno odkazují na nigérijské kořeny, a Jordan je tak členem národního týmu africké země, za níž má na kontě 11 oficiálních startů. Před únorovým reprezentačním oknem proběhla s hráčem i děčínským klubem komunikace o případném uvolnění, ale tamní federace se nakonec rozhodla zápasy odehrát s hráči domácí soutěže. Jordan se na sever Čech přesunul z makedonského FMP Skopje. Dva ročníky 2021-23 strávil ve francouzské nižší soutěži v Marseille, předtím se mihnul v Albánii. Na střední chodil rodák z Los Angeles na Chaminade College Prepatory, aby pak vystudoval a hrál za univerzitu California State Polytechnic University mezi lety 2015 a 2019. Nástup do profibasketu zbrzdil Covid.

V uplynulém ročníku prožil Ogundiran nepříjemnou situaci v pátém semifinále v Ústí, kdy obdržel úder do obličeje, což způsobilo hlubokou krvavou ránu. Zranění Jordana nepustilo do zbytku série, a znovu vyběhl až do soubojů o bronz, kde proti Ostravě pomohl Válečníkům získat medaile.

Jordan se k setrvání vyjádřil: „Děčín byl pro mě skvělá volba, navíc velmi profesionální. V uplynulé sezóně jsme dokázali pár skvělých věcí. Trenér Grepl, management, a moji spoluhráči hráli velkou roli v rozhodnutí se vrátit a stavět na základech získaných v úspěšné sezóně“.

Generální manažer Lukáš Houser dodal: Vždy se snažíme udržet kádr co nejvíc pohromadě, a proto byl i Jordan Ogundiran naší první volbou číslo na pozici jedna/dva. Navíc víme, jak moc je to fajn chlapík, který do hry dává spoustu energie na obou polovinách hřiště. A ještě jedna věc hrála v jeho prospěch – jako fanouška mě jeho hra velmi baví a myslím, že nejsem sám.“

Zdroj: BK Děčín