Rubriky
Sport Zprávy

Mladá puška v modrobílém

Jméno Josef Gabriel dosud stihli zaregistrovat nejspíše pouze příznivci věnující pozornost také mládežnickým týmům či druholigové rezervě. Brzy osmnáctiletý ústecký odchovanec se v děčínském dresu objevil poprvé v ročníku 2022/23, kdy v něm hrál extraligu kadetů U17, a stihl také několik utkání v juniorech U19, jimž následně pomohl v kvalifikaci vybojoval i extraligu U19. Tuto nejvyšší mládežnickou soutěž hrál i v uplynulém roce a jako nejlepší střelec (průměr 14,6 bodu) dovedl Válečníky po těžkém začátku do předkola play-off, kde potrápili pozdější finalisty MČR Tygry Praha.

Pepa nastupoval také ve druhé lize mužů, kde se ve 22 zápasech blýskl průměrem téměř 11 bodů na zápas, kdy po boku mimo jiných i Roberta Landy (za ním byl třetím top skórerem) sbíral cenné zkušenosti v mužském soutěžním basketbalu. Především se však stal už v průběhu ročníku součástí tréninkového procesu A-týmu, kam ho trenér Grepl přizval a pravidelně plně zapojoval do kompletního programu. Se začínajícím létem dostal Pepa pozvánku i do širšího výběru reprezentace U18, kde absolvoval na konci května první kemp v Poděbradech.

Vedení klub se s nadějným basketbalistou na pozici křídla domluvilo na tříleté spolupráci a bude tak součástí kádru A-týmu, ačkoliv ho čeká ještě poslední rok v extralize U19, kde bude společně s druhou ligou mužů jeho hlavní herní vytížení v roli lídra.

Lukáš Houser z pozice generálního manažera na adresu Pepy Gabriela uvedl: Je to mladý kluk s potenciálem vyrůst v ligového hráče. V jak dobrého, to už záleží hlavně na něm. A i když Pepa není úplně typický příklad našeho odchovance, jedná se o další propojení s mládežnickým programem. Jsme rádi, že jsme se dohodli na dlouhodobé spolupráci.“

Zdroj: BK Děčín