Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští odchovanci do A-týmu

Dlouhodobým cílem mládežnického programu Válečníků je mimo jiné dávat šanci jeho absolventům a děčínským odchovancům v mužském A-týmu.

Tomáš Randýsek je součástí A-týmu již od sezóny 2021/22. V letošním ročníku stihl zasáhnout do čtyř zápasů Kooperativa NBL. Hlavní přísun herních zkušeností nabíral ve 2.lize mužů (19 zápasů, průměr 10,1 bodu), a ve druhé části sezóny si vyzkoušel i druhou nejvyšší soutěž, kde v dresu Radotína stihl 8 utkání.

Tomášova tátu si mohou pamatovat zkušenější fanoušci NBL, jelikož Pavel Randýsek byl členem A-týmu v letech 1993-98 a Tomáš geny nezapře. Ačkoliv zbrzděn mnohými zdravotními patáliemi, je jeden z nejpracovitějších a nejpilnějších hráčů – absolventů děčínského mládežnického programu, a skěle zvládal dlouhodobě kloubit středoškolské studium s vrcholovým basketbalem.

Tomáš bude i nadále stabilním členem kádru Kooperativa NBL a souběžně bude nastupovat jak v děčínské 2.lize, tak také v 1.lize mužů.

Oliver Žižka absolvoval vloni kompletní letní přípravu s A-týmem, odehrál i několik přípravných zápasů a začal se rozkoukávat na nejvyšší mužské úrovni. Kvůli zraněním a studijním povinnostem však během sezóny absolvoval jen malou část tréninkového procesu, což mu znemožnilo získat víc než jeden start v září proti Ostravě, kde za 7 a půl minuty dal 4 body, doskočil 2 míče a přinesl svěží energii. Svůj debut v nejvyšší soutěži si už stihl odbýt v předchozím ročníku , když na konci března nastoupil shodou okolností také proti ostravské NH (4,5 minuty, 2 doskoky a asistence).

Oliver v uplynulé sezóně nastupoval primárně v extralize juniorů U19 (22 zápasů, 11,5 bodu a 8,1 doskoku), a také ve 2.lize mužů (20 zápasů, průměr 8,2 bodu). Má za sebou také v sezóně 2022/23 působení ve federační CZ Academy. Vloni se probojoval na ME U18 divize A v srbské Niši. Letos je členem širšího výběru reprezentace U20.

Oliver by se tak měl od léta naplno připojit k družině trenéra Grepla a poprat se o co největší minuty v blížícím se ročníku Kooperativa NBL. Souběžně by měl také působit v druhé nejvyšší soutěži.

Zdroj: BK Děčín