Rubriky
Zprávy

V Bynově se chystá úsekové měření rychlosti

Zvýšit bezpečnost dopravy i chodců má úsekové měření rychlosti v Bynově na silnici 1/13. Rada města v červnu schválila pořízení systému na měření. Se spuštěním se počítá na podzim letošního roku.

„Hlavním cílem úsekového měření rychlosti je zklidnění dopravy a zlepšení bezpečnosti v úseku, kde se nacházejí supermarkety, školské zařízení a je zde tedy zvýšený pohyb chodců. Dodržování povolené rychlosti je v této části města nezbytné,“ popisuje náměstek primátora Ondřej Smíšek (Náš Děčín) s tím, že navíc po této komunikaci povede objízdná trasa ve chvíli, kdy začne oprava mostu v Mojžíři v Ústí nad Labem na silnici 1/62. Hustota dopravy přes Bynov tedy výrazně stoupne.

Úsekové měření rychlosti radarem již město projednalo s Policií ČR, která souhlasí. Kladné stanovisko vydal také Krajský úřad Ústeckého kraje. Tyto systémy na měření nainstalovali v poslední době například v Liberci a Kolíně, zájem o něj mají také další města a obce na Děčínsku, pro které by naše město vykonávalo organizačně technickou přestupkovou agendu a s ní spojenou administrativu.

Zdroj: Magistrát města Děčín