Rubriky
Sport Zprávy

Tomáš Pomikálek nadále Válečníkem

Kapitán Tomáš Pomikálek bude i další tři sezóny hájit modrobílé barvy děčínských Válečníků!

„Pomi“ je již několik let kapitánem mužského A-týmu v Děčíně, kam přišel ze svého rodného Liberce po startu své NBL kariéry v Kondorech v roce 2009, aby se po třech letech přesunul do Nymburka, kde strávil následující tři sezóny. Těsně po začátku ročníku 2015/16 se však přesunul zpět do Děčína, kde postupně přebíral víc a víc zodpovědnosti, až se přiřadil k nejzkušenějším hráčům.

Celkově tak šlo v uplynulém ročníku již o jeho osmnáctou sezónu v NBL, z nichž tři strávil v Liberci, tři v Nymburku, ale zbývajících v součtu už dvanáct (!!!) odehrál v dresu Děčína, čímž trumfuje i děčínského odchovance Filipa Kroutila, jenž má však o stříbro (2014/15) navíc… :)

Dvoumetrový hráč na pozici menšího pivota letos odehrál 46 zápasů s průměry necelých 26 minut, 11,2 bodu a 5,3 doskoku na zápas. Musel přitom překonávat jednu velkou nepříjemnost, o níž je zmínka už v traileru připravovaného druhého dílu letošního dokumentu SrDCem Válečník 2/2 z dílny Ladise Zemana.

Tomáš Pomikálek k pokračování spolupráce řekl: „Především bych chtěl poděkovat Děčínu za to, jakou dostávám důvěru. Jsem moc rád, že jsme se domluvili, bylo to pro mě naprostou prioritou. Děčín beru jako svou druhou rodinu a budu se snažit dál odvádět co nejlepší práci a co nejlépe reprezentovat tento skvělý klub.“.

Generální manažer Lukáš Houser dodal: „Není moc hráčů, kteří by v děčínském dresu působili déle než Tomáš Pomikálek, víme, co pro náš klub odvádí jak na hřišti, tak mimo hřiště. A proto jsme rádi, že jsme se s Tomášem dokázali domluvit na víceleté smlouvě i přes jeho sportovně relativně pokročilejší věk.  Tomáš tak jako kapitán povede Válečníky i v dalších sezónách. Věřím, že to je skvělá zpráva pro naše fanoušky, a možná špatná pro naše soupeře.“.

Zdroj: BK Děčín